Hanoi tornyok

 2009.10.06. 16:24

Ez egy viszonylag régebbi történet. Talán másfél éve lehetett (tehat kb 5 éves volt a lányom), mikor elkeztünk különböző méretű poharakkal Hanoi tornyosat játszani. Leraktunk három szalvétát az asztalra, ezek az alapok, az egyikre tettünk 3 poharat (egy nagy bögrét, egy közepes vizes-poharat és egy pálinkásat talán). A feladat, hogy úgy tegyük át a poharakat az egyik szalvétáról a másikra, hogy közben nem rakhatunk kis pohárra nagyobb poharat.

A játékszabályok tehát nagyon egyszerűek és a gyerekek nagyon gyorsan megértették, és nagy-nagy kedvvel játszották. Később játszottunk négy egymásba rakott pohárral is, a még nagyobb sikerélmény kedvéért.

Nekem volt szerencsém meglátni a megcsillanó szemüket, mikor már átlátták a rekurziót és a megoldáshoz vezető utat. Próbáljátok ki, jó móka!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekfej.blog.hu/api/trackback/id/tr881431949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása